Nachoja ja violettia teemaa

Moikka moi! En voi vastustaa vanhoja alumiinisia muotteja ja vuokia, joita bongailen ja ostan kirppareilta. Kauniita ne ovat esimerkiksi Riihimäen vanhoissa lasipurkeissa ja ihan sellaisinaan, mutta tässä niille muutama käyttövinkki 🙂

Keskikokoisiin muotteihin saa pääsiäisen aikaan istutettua rairuohoa. Nyt tein niihin vegaaniset hedelmärahka-annokset. Toiseen meni The coconut collaborativen natural-kookosvalmistetta ja toiseen Yosan Greek style –kauravälipalaa. Kumpaankin pilkoin tuoretta ananasta, banaania ja tummia viinirypäleitä. Pakastemustikoita päälle ja Yosaan ripottelin myös kookossokeria, koska se tuntui maistuvan kirpeältä ilman sokeria. Jos näistä pitää valita, kookosvalmiste vei voiton. Se oli kermaisempaa ja paremman makuista.

Pienimpiä muotteja voi käyttää esimerkiksi keksien valmistukseen. Tsekkaapa tämä kanikeksiohje, jos et oo jo kokeillut 🙂 Nyt niihin meni Vegemin kebabia, jota voi syödä nachojen kanssa.

Isoihin ja avattaviin vuokiin voi tehdä esimerkiksi taatelikakun, ks. vegaaninen ohje täältä. Pitäisikin kokeilla joskus tiikerikakkua ja nimenomaan tehdä siitä vegaaninen versio.. Tietysti mikä tahansa kuivakakku sopii vuokaan ja vaikka ulkoistutuskin, jos ei halua leipoa.

Violetti on kiva väri ja se näyttää hyvältä näissä alumiinisissa astioissa. Jos haluaa pysyä teemassa, voi salaatiksi tehdä jonkun punakaalisalaatin, vähän öljyä sekaan ja lempivihanneksia tai raastettuja juureksia. Appelsiini tai granaattiomena voivat toimia näiden kanssa myös. Jos ei välitä muusta, niin voi punakaalia pilkkoa pelkiltäänkin ja syödä sitä jonkin kastikkeen kera.

Terveellisempää elämää varten piti löytää sipsejä, mitkä käyvät ruokavalioon. Sellaisia olivat ainakin Old El Pason Tortilla chips ja Santa Marian luomuversiona samanniminen Tortilla chips. Tarkennuksena, että en siis laske kaloreita tai annoskokoja vaan luen pakkausselosteita ja vältän valkoista vehnäjauhoa ja sokeria. Nachoihin käytin luomutortillaa ja naposteluun violetteja sipsejä.

Jos haluaa täysin violettia, hedelmärahkasta voi tehdä marjarahkan ja laittaa mustikoiden kanssa sinne esimerkiksi karhunvadelmaa.

Olen kerran syönyt Hard Rock Cafessa ja se sattui Denverissä. Muistaakseni kasvissyöjille ei ollut kovin paljon valinnanvaraa, joten tilasin toisen kasvissyöjän kanssa puoliksi nacho-aterian. Se taisi kylläkin olla jokin alkupala. Siinä oli pelkkiä tortillasipsejä ja dippikastiketta. Hyvää se oli, joten siihen liittyen koitin tehdä jotain samanmoista kotona.

tarjoilu

Puputädin nachoihin meni reilu puoli pussia tortillasipsejä, sulatettua Sheesen Cheddar style -juustoa, punasipulia, tomaattia, keltaista ja punaista paprikaa sekä Santa Marian medium tacokastiketta. Vegaaninen annos, jonka voi toki tehdä sekasyöjäkin ihan tavallisella juustolla 🙂 Tykkään pureskeltavista paloista, joten jätin kasvikset melko isoiksi. Annos ei mene uuniin vaan ainoastaan juusto sulatetaan ja valutetaan päälle. Sulatuksen tekee nopeiten mikrossa.

Kyllä näillä vatsansa täyttää 🙂 Ensin nachoja, sitten hedelmärahkaa ja lopuksi tummia viinirypäleitä. Tummat viinirypäleet maistuvat paremmilta kuin vihreät, vai mitä?

Mainokset

Tekijä: Puputäti

Puputäti on Sarin Arkin perustaja, Sari Tampereelta. Kirjailija, copywriter, kääntäjä, lemmikkihoitolan emäntä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s